Smažené krevety podle Pohlreicha recept
Tyto dary moře jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které posilují imunitní systém. I když smažené varianta krevet není zrovna nejzdravější, občas si člověk může trochu “zahřešit” a oblíbené mořské plody obalit v trojobalu. Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je snadný a velmi chutný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g středně velkých loupaných krevet
- 120 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- ½ lžičky chilli vloček nebo trochu menší množství prášku
- 1 lžička mleté sladké nebo pálivé papriky (záleží na preferencích)
- 2 vejce
- 100 g panko strouhanky
- 100 ml sójové omáčky k podávání
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Krevety osolíme, opepříme a promícháme s chilli vločkami. Kdo je doma nemá, použije mletý chilli prášek.
V jednom hlubokém talíři promícháme mouku s paprikou, ve druhém prošleháme vejce a do třetího nasypeme panko strouhanku. Jedná se o druh japonské strouhanky, která se vyrábí z chleba a strouhá na hrubo. Zakoupit se dá ve většině supermarketů.
V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejeme olej. Krevety obalíme nejprve v mouce, pak je namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Takto přichystané je ponoříme do rozehřátého oleje a smažíme ze všech stran dozlatova, asi 3 minuty. Poté krevety z oleje vylovíme a uložíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Krevety podáváme se sojovou omáčkou, kterou lze ještě vylepšit nasekanou čerstvou chilli papričkou.