Smažené krevety podle Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Tyto dary moře jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které posilují imunitní systém. I když smažené varianta krevet není zrovna nejzdravější, občas si člověk může trochu “zahřešit” a oblíbené mořské plody obalit v trojobalu. Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je snadný a velmi chutný.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g středně velkých loupaných krevet
  • 120 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • ½ lžičky chilli vloček nebo trochu menší množství prášku
  • 1 lžička mleté sladké nebo pálivé papriky (záleží na preferencích)
  • 2 vejce
  • 100 g panko strouhanky
  • 100 ml sójové omáčky k podávání
  • rostlinný olej na smažení


Způsob přípravy

Krevety osolíme, opepříme a promícháme s chilli vločkami. Kdo je doma nemá, použije mletý chilli prášek.

V jednom hlubokém talíři promícháme mouku s paprikou, ve druhém prošleháme vejce a do třetího nasypeme panko strouhanku. Jedná se o druh japonské strouhanky, která se vyrábí z chleba a strouhá na hrubo. Zakoupit se dá ve většině supermarketů.

V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejeme olej. Krevety obalíme nejprve v mouce, pak je namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Takto přichystané je ponoříme do rozehřátého oleje a smažíme ze všech stran dozlatova, asi 3 minuty. Poté krevety z oleje vylovíme a uložíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Krevety podáváme se sojovou omáčkou, kterou lze ještě vylepšit nasekanou čerstvou chilli papričkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažené krevety podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené krevety podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené krevety podle Pohlreicha

Kde najít informace



×