Smažené lilkové jednohubky s rajčátky recept
Omyjeme si zeleninu a rozkrájíme ji na kroužky.
Kroužky baklažánu rozložíme na papírovou utěrku, osolíme a na pár minut odložíme.
Kroužky rajčat ponecháme na později.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 60 g kozí sýr (vhodný na grilování)
- plátky chleba bez kůrky
- sůl
- bazalka – sušená
- baklažán (lilek)
- čtvrt kávové lžičky nastříhané petrželky - listové
- čtvrt kávové lžičky nastříhané pažitky
- řepkový olej - na smažení
- olivový olej – na potření
- 2 ks pevná rajčata
- kvalitní parmezán
- 2 ks vajíčka
- bagety
Způsob přípravy
Rozstrouháme si parmezán a okořeníme sušenou bazalkou. Chlebové plátky na malou chvilku ogrilujeme, rozlámeme na strouhanku a smícháme s parmezánem.
Na gril rozložíme lilek, pokapeme olivovým olejem a důkladně grilujeme z jedné i druhé strany.
Na pánvi si rozpálíme olej na smažení. Do talíře si vyklepneme dvě vajíčka a odebereme pryč jeden žloutek. Vajíčka osolíme a vyšleháme.
Nastříhanou petrželku a pažitku přidáme do kozího sýra a klademe na grilovaný lilek. Pokud někdo nemá rád kozí sýr, může nahradit jiným vhodným sýrem. Položíme rajčátko a opět dáme grilovaný lilek. A máme zeleninové jednohubky se sýrem.
Zeleninové jednohubky namočíme ve vajíčku a posypeme všude chlebovou strouhankou. Vložíme na pánvičku, osmažíme a podáváme s bagetou např. jako předkrm.