recepty

Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu


Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému...
(celý recept)

Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 500g tofu
  • 100g mouky
  • 2 vejce
  • cca 100g strouhanky
  • 1 lžíce wasabi
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 1/2 svazečku koriandru
  • olej na smažení
  • Omáčka ponzu:
  • 8 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce rýžového vína mirin
  • 2 kostičky řas kombu
  • šťáva ze 2 limetek
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce cukru

Způsob přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku ponzu tak, že v hrnci smícháme všechny ingredience. Přivedeme k varu a hned vypneme. Necháme vychladnout.

Tofu si nakrájíme na šest čtverečků a položíme na savý papír. Poté obalíme v trojobalu. Smažíme zprudka ze všech stran dozlatova.

Z omáčky ponzu vyndáme řasy a nalijeme do šesti (nejlépe hranatých) mističek. Doprostřed každé vložíme osmažené tofu a posypeme koriandrem, zázvorem, jarní cinulkou a wasabi. Dobrou chuť!


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené tofu japonskou omáčkou ponzu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu