Smažené vepřové řízky bez lepku recept
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové řízky
- 2 vejce
- 3 lžíce bezlepkové mouky (Jizerka)
- 3 lžíce bezlepkové strouhanky
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- sádlo na smažení
- citron - podle chuti
Způsob přípravy
Plátky vepřového masa z kýty dobře naklepeme, z obou stran osolíme a zlehka opepříme. Připravíme si do tří misek trojobal. Mouku, rozšlehaná vejce s trochou soli a lžící vody, a bezlepkovou strouhanku.
Plátky masa pak obalíme v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi zahřejeme sádlo na střední teplotu a obalené maso na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.
Hotové řízky rozložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku. Na talíři ozdobíme každý smažený vepřový řízek plátkem citronu a přidáme přílohu podle své chuti.