Smažený květák po francouzsku recept
Smažený květák po francouzsku je trochu jiný než ten, co všichni známe. Zkuste ho a uvidíte, že je to velmi chutná změna.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- suché bílé víno
- hladká mouka
- sůl
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Když trochu vychladne, rozebereme ho na menší růžičky.
Z bílého vína, trochy hladké mouky, špetky soli a oleje umícháme řidší těstíčko. Nakonec do těstíčka opatrně přimícháme tuhý sníh ze dvou bílků.
Na vyšší pánvi rozpálíme olej a růžičky květáku obalené v těstíčku na něm osmažíme. Podávat můžeme s bramborovou kaší nebo čerstvě uvařenými bramborami.