Smažený květák po francouzsku recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Smažený květák po francouzsku je trochu jiný než ten, co všichni známe. Zkuste ho a uvidíte, že je to velmi chutná změna.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • suché bílé víno
  • hladká mouka
  • sůl
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • rostlinný olej na smažení


Způsob přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Když trochu vychladne, rozebereme ho na menší růžičky.

Z bílého vína, trochy hladké mouky, špetky soli a oleje umícháme řidší těstíčko. Nakonec do těstíčka opatrně přimícháme tuhý sníh ze dvou bílků.

Na vyšší pánvi rozpálíme olej a růžičky květáku obalené v těstíčku na něm osmažíme. Podávat můžeme s bramborovou kaší nebo čerstvě uvařenými bramborami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažený květák po francouzsku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený květák francouzsku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený květák po francouzsku

Kde najít informace



×