Smažený patison recept
Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na trzích i v obchodech se zeleninou. Jestli jste ho ještě nezkusili, určitě to udělejte. Je výborný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velký patison
- 2 vejce
- hladká mouka
- mořská sůl
- jemná strouhanka
- olivový olej
Způsob přípravy
Omytý patison ještě oloupeme a nakrájíme ho na plátky asi 1,5 cm silné. Vejce rozšleháme s trochou vody a špetkou soli. A na misky si připravíme hladkou mouku a strouhanku.
Každý plátek obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance úplně stejně jako třeba řízek. Ve vyšší pánvi pak na oleji obalené plátky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové na chvilku rozložíme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Smažené patisony podáváme třeba s domácí bramborovou kaší a okurkovým salátem.