recepty

Smažený patison


Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na trzích i v obchodech se zeleninou. Jestli jste ho ještě nezkusili, určitě to udělejte. Je výborný...
(celý recept)

Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na trzích i v obchodech se zeleninou. Jestli jste ho ještě nezkusili, určitě to uděl...

Ingredience receptu

  • 1 velký patison
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • mořská sůl
  • jemná strouhanka
  • olivový olej

Způsob přípravy

Omytý patison ještě oloupeme a nakrájíme ho na plátky asi 1,5 cm silné. Vejce rozšleháme s trochou vody a špetkou soli. A na misky si připravíme hladkou mouku a strouhanku.

Každý plátek obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance úplně stejně jako třeba řízek. Ve vyšší pánvi pak na oleji obalené plátky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové na chvilku rozložíme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Smažené patisony podáváme třeba s domácí bramborovou kaší a okurkovým salátem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený patison.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený patison .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený patison

Naši partneři