Smažený řízek s parmezánem má trochu jinou chuť, než když použijete jen strouhanku. Tuto obalovací směs se sýrem můžete klidně použít i na jakákoliv jiná smažená masa nebo zeleninu. (celý recept)
Smažený řízek s parmezánem má trochu jinou chuť, než když použijete jen strouhanku. Tuto obalovací směs se sýrem můžete klidně použít i na jakákoliv jiná smažená masa nebo zeleninu....
Řízky naklepeme a z obou stran osolíme. V misce rozšleháme vejce se lžící vody. V druhé misce smícháme strouhanku se strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Do třetí misky nasypeme hladkou mouku.
Každý řízek postupně obalíme v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhankové směsi. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a řízky na něm zvolna osmažíme z obou stran dozlatova.
Hotové řízky odložíme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku. A můžeme je podávat, s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.