recepty

Smažený sýr


Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou...
(celý recept)

Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou. Plátky eidamu, silné přibližně 1 cm, obalíme v trojobalu (hladká mouka,...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 plátky sýru eidam (30 %)
  • 2 vejce
  • 30 g hladké mouhy
  • 30 g polohrubé mouky
  • 90 g strouhanky
  • olej na smažení

Způsob přípravy

Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou. Plátky eidamu, silné přibližně 1 cm, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Místo strouhanky ale raději použijeme strouhanku smíchanou s polohrubou moukou. Je to proto, aby nám smažený sýr nevytekl. Obalené plátky usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvi v rozpáleném oleji do světle zlatavé barvy.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený sýr.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený sýr .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený sýr

Naši partneři