Recept Smažený sýr

Detail receptu na jídlo Smažený sýr. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Smažený sýr

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou.

Plátky eidamu, silné přibližně 1 cm, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Místo strouhanky ale raději použijeme strouhanku smíchanou s polohrubou moukou. Je to proto, aby nám smažený sýr nevytekl.

Obalené plátky usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvi v rozpáleném oleji do světle zlatavé barvy.

Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou. Plátky eidamu, silné přibližně 1 cm, obalíme v trojobalu (hladká mouka,...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Smažený sýr


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Smažený sýr

Ingredience receptu Smažený sýr

4 plátky sýru eidam (30 %)
2 vejce
30 g hladké mouhy
30 g polohrubé mouky
90 g strouhanky
olej na smažení

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hlavní chod
Hledat podobné recepty jako Smažený sýr

Podobné recepty jako Smažený sýr


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů