Snídaně s cereáliemi podle vlastního výběru bude chutnat hlavně dětem. Voňavé vanilkové koblihy si ale určitě oblíbíme i my dospělí. (celý recept)
Snídaně s cereáliemi podle vlastního výběru bude chutnat hlavně dětem. Voňavé vanilkové koblihy si ale určitě oblíbíme i my dospělí.
Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů a plech na koblihy důk...
Snídaně s cereáliemi podle vlastního výběru bude chutnat hlavně dětem. Voňavé vanilkové koblihy si ale určitě oblíbíme i my dospělí.
Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů a plech na koblihy důkladně potřeme olejem.
1 lžičku vanilkového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 3/4 šálku krupicového cukru a 2 šálky polohrubé mouky dobře promícháme v misce.
Máslo, vejce, vanilkový extrakt a podmáslí rozšleháme ve velké míse a pak pomalu přisypáváme připravenou sypkou směs. Stále mícháme a uhněteme ze všeho hladké těsto.
Těstem naplníme cukrářský sáček s tryskou a na plechu pomocí něho vytvoříme koblihy s otvorem uprostřed.
Plech s koblihami vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 až 10 minut. V polovině pečení každou koblihu pomocí plochého nože obrátíme.
Po upečení necháme koblihy chladnout a mezitím si připravíme polevu utřením moučkového cukru s vanilkovým extraktem a mlékem. Mléka dáme jen tolik, aby byl všechen cukr rozpuštěn.
Vršek každé koblihy namočíme do polevy a hned posypeme drobnými cereáliemi. Chvíli necháme v chladnu ztuhnout.