Nevíme jistě, jestli jsou Špagety Carbonara italský vynález, nebo jestli čirou náhodou nepocházejí z Ameriky. Vejce, slanina….. V každém případě chutnají skvěle a měli bychom je mít na našem stole častěji. (celý recept)
Nevíme jistě, jestli jsou Špagety Carbonara italský vynález, nebo jestli čirou náhodou nepocházejí z Ameriky. Vejce, slanina….. V každém případě chutnají skvěle a měli bychom je mít na našem stole čas...
Špagety uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě podle návodu. Na pánvi na oleji osmažíme do křupava slaninu nakrájenou na proužky. V míse vyšleháme žloutky se 100 g parmezánu a špetkou mletého pepře.
Na pánev s osmaženou slaninou vhodíme scezené špagety, protřeseme a sundáme z plotny. Nakonec je smícháme, už mimo plotnu, s vyšlehanými žloutky.
Jednotlivé porce na talíři můžeme posypat zbylým strouhaným parmezánem.