Španělské ptáčky s uzeným masem recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patří tato varianta mezi velmi oblíbené.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 ks kuchyňská cibule
  • kousek uzeného masa
  • 4 ks sterilovaná cibulka
  • 4 ks sterilovaná červená paprika
  • 4 ks sterilovaná okurka
  • čerstvé máslo
  • sůl
  • černý pepř - mletý
  • chilli koření
  • hořčice - dijonská nebo plnotučná
  • jemná krupička
  • hovězí maso - zadní
  • 2 ks vajíčka
  • masový vývar


Způsob přípravy

Uvaříme si v osolené vodě dvě vajíčka na tvrdo. Sterilovanou, naloženou zeleninu si necháme okapat. Potom si vajíčka, nakládanou zeleninu a uzené masíčko rozkrájíme na požadovaný tvar.

Na plátky nakrájené hovězí maso si z obou stran osolíme a opepříme. Podle chuti pomažeme nař. dijónskou hořčicí.

Postupně na maso klademe uzené masíčko, půlku cibulky, kousek červené papriky, okurky a čtvrtku vajíčka. Náplň zarolujeme a spojíme jehlami (nebo párátky). V hrnci si na másle orestujeme kuchyňskou cibuli. Vložíme závitky a osmahneme je. Přilijeme vývar a vaříme. Okořeníme maličko chilli kořením.

Až bude maso hotové, odebereme ho z hrnce. Omáčku zahustíme např. dětskou krupičkou a zhruba čtvrt hodinky zavaříme. Poté maso zbavíme jehel (párátek) a vložíme zpět. Chvíli ohřejeme v omáčce a servírujeme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Španělské ptáčky s uzeným masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Španělské ptáčky uzeným masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Španělské ptáčky s uzeným masem

Kde najít informace



×