recepty

Španělský ptáček


Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k nim i houskové knedlíky...
(celý recept)

Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k nim i houskové knedlíky. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo a oloupeme je. Pak je...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 plátky hovězího masa
  • 2 vejce
  • 2 naložené okurky
  • kremžská nebo jiná pikantní hořčice
  • rostlinný olej
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá červená paprika
  • 1 nožička párku
  • hovězí vývar

Způsob přípravy

Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k nim i houskové knedlíky. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo a oloupeme je. Pak je nakrájíme na čtvrtky, stejně tak nakrájíme na menší kousky i kyselé okurky, slaninu a párek. Hovězí plátky naklepeme a z obou stran je osolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí a poklademe kousky vejce, párku, slaniny a okurky. Maso zabalíme do závitku a spíchneme jehlou. Hotové závitky vložíme do kastrolu s rozpáleným tukem a zprudka je ze všech stran opečeme. Pak je dáme stranou na talíř a do oleje nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme ji až zesklovatí. Nyní přisypeme špetku mleté červené papriky, vložíme zpět závitky a zalijeme vývarem. Na mírném ohni pak španělské ptáčky v omáčce dusíme v přikrytém kastrole asi tak 60 minut. Kontrolujeme průběžně a podle potřeby vývar dolijeme. Nakonec omáčku dochutíme solí a paprikou podle chuti.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Španělský ptáček.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Španělský ptáček .
Hledat podobné recepty na internetu jako Španělský ptáček

Naši partneři