Špekáčky na pivu recept
Špekáčky na pivu jsou pikantní a s čerstvým chlebem budou výbornou večeří. Také jako pohoštění pro hosty, třeba s vychlazeným pivem, budou určitě vítanou pochoutkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velká červená cibule
- 6 špekáčků z opravdového masa
- 120 g slaniny
- 300 ml černého piva
- plnotučná hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva naložených rajčat
Způsob přípravy
Každý špekáček podélně nařízneme do tří čtvrtin a řez namažeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na kroužky, česnek na tenké plátky a obojím naplníme nakrojené špekáčky.
Do pekáče vyloženého plátky slaniny naskládáme naplněné špekáčky, na ně navršíme pokrájená naložená rajčata a vše zalijeme černým pivem.
V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme špekáčky nejprve zakryté víkem asi 15 minut, pak víko odstraníme a dopékáme dalších 15 minut. Pokrm podáváme teplý.