Nabídka
Přidej
recepty

Špenát


Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do těstovin, čerstvý je skvělý do salátu či smoothie. Listová zelenina obsahuje hodně vody, a tak při tepelné úpravě velmi sníží svůj objem, s čímž je třeba počítat.
(celý recept)

Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do těstovin, čerstvý je skvělý do salátu či smoothie. Listová zelenina obsahuje ho...

Ingredience receptu

  • 500 g špenátu
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo jiného tuku
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Špenátové listy pečlivě omyjeme v cedníku, pak je ponoříme do mísy s vodou a následně necháme okapat. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud na dně mísy neulpí žádné usazeniny.

Dobře okapaný špenát zbavíme příliš dlouhých, tuhých lodyh. Na pánvi rozehřejeme tuk a vložíme do ní suché lístky. Smažíme je asi 2 minuty, dochutíme solí, pepřem a je hotovo. Kdo chce chuť špenátu zvýraznit, může zaexperimentovat třeba s výběrem oleje. Nevšední aroma i příchuť dodá například sezamový olej.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenát.
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenát

Naši partneři