K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus pomohou po zimě nastartovat. Je bohatý na vitamíny C, D, E, antioxidanty i minerály. (celý recept)
K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus pomohou po zimě nastartovat. Je bohatý na vitamíny C, D, E, antioxidanty i min...
Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a pár minut restujeme.
Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přihodíme ji do pánve a asi minutku, dvě orestujeme. Směs poté zalijeme vývarem a 10 minut necháme probublávat. Pak trochu snížíme teplotu, přilijeme mléko a opět přivedeme k varu.
Špenát důkladně propereme vodou a nasekáme nahrubo. Asi ¾ přisypeme do vroucí polévky a vaříme dalších 15 minut, dokud špenátové lístky úplně nezměknou. Až se tak stane, sundáme hrnec z plotny, přisypeme zbytek špenátu a polévku za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme dohladka.
Pokrm ochutíme solí a pepřem a přisypeme na kostičky nakrájenou nivu. Hotovou polévku lze ozdobit lžící zakysané smetany.