Špenátová polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus pomohou po zimě nastartovat. Je bohatý na vitamíny C, D, E, antioxidanty i minerály.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 polévkové lžíce másla (nejlépe přepuštěného)
  • 1 středně velká brambora
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky)
  • 500 ml mléka
  • 450 g čerstvého špenátu
  • 50 g nivy
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a pár minut restujeme.

Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přihodíme ji do pánve a asi minutku, dvě orestujeme. Směs poté zalijeme vývarem a 10 minut necháme probublávat. Pak trochu snížíme teplotu, přilijeme mléko a opět přivedeme k varu.

Špenát důkladně propereme vodou a nasekáme nahrubo. Asi ¾ přisypeme do vroucí polévky a vaříme dalších 15 minut, dokud špenátové lístky úplně nezměknou. Až se tak stane, sundáme hrnec z plotny, přisypeme zbytek špenátu a polévku za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme dohladka.

Pokrm ochutíme solí a pepřem a přisypeme na kostičky nakrájenou nivu. Hotovou polévku lze ozdobit lžící zakysané smetany.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenátová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenátová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špenátová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenátová polévka

Kde najít informace



×