Přinášíme další ze série zdravých receptů. Tento recept je jednoduchý, rychlý na přípravu a zamilují si ho i děti. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které pomohou našemu tělu zatočit se zákeřným koronavirem. Nejen v dnešní době je velmi důležité zásobovat tělo kvalitním jídlem s vysokým obsahem vitamínů a minerálů, pro posílení imunitního systému.
(celý recept)
Přinášíme další ze série zdravých receptů. Tento recept je jednoduchý, rychlý na přípravu a zamilují si ho i děti. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které pomohou našemu tělu zatočit se zákeřným kor...
1 zralé avokádo rozmačkané (trochu nechte na servírování)
Trochu čerstvé bazalky
Způsob přípravy
Strouhaná jablka bez slupky, fenykl a maso smíchejte v misce. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Maso rozdělte na cca 24 kuliček velikosti cherry rajčat. Masové kuličky osmažíme na rozpálené pánvi do zlatohněda. Do hrnce s vroucí, osolenou vodou vložíme špagety a vaříme podle pokynů na obale.
Na později odložte hrst špenátu, čtyři lžíce hrášku, polovinu avokáda a parmazánu. Hrášek si přelijeme horkou vodou abychom ho rozmrazili.
Když se těstoviny vaří připravíme omáčku ze zbylých surovin. Rozmražený hrášek, špenát, avokádo, bazalka a parmazán rozmixujte v mixéru se 100 ml těstovinové vody, solí a pepřem. Pokud je potřeba vodu ještě přidejte.
Na poslední minutu vaření přidejte odložený hrášek do těstovin. Těstoviny přeceďte a vložte do pánve s omáčkou a masovými koulemi, promíchejte a vařte zhruba dvě minuty dokud není omáčka teplá. Pokud potřebujete přidejte další koření nebo těstovinovou vodu.
Špagety servírujte s čerstvým špenátem a avokádem. Na závěr posypeme strouhaným parmazánem.