recepty

Špízy


To je nápad! Možná jste si je z nakrájených špekáčků, cibule a papriky opékali na ohni již jako děti. Vzpomínáte na tu chuť? Dnes ovšem použijeme rozhodně kvalitnější maso. A také sofistikovanější výběr zeleniny. Dopřejte si to, co vám chutná! Šup s tím na oheň! Cítíte tu vůni?..
(celý recept)

To je nápad! Možná jste si je z nakrájených špekáčků, cibule a papriky opékali na ohni již jako děti. Vzpomínáte na tu chuť? Dnes ovšem použijeme rozhodně kvalitnější maso. A také sofistikovanější výb...

Ingredience receptu

  • 600 g jehněčího hřbetu bez kostí
  • 4 stroužky česneku
  • deci olivového oleje
  • lžička rozmarýnu
  • lžička tymiánu
  • lžička majoránky
  • špetka mleté skořice
  • pepř, sůl
  • 2 cibule
  • 2 měkké cukety
  • 3 žluté papriky

Způsob přípravy

Maso zbavte zbytků blan a nakrájejte na kostky.

Připravte si marinádu – rozmixujte nahrubo olivový olej s česnekem, solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem, skořicí a majoránkou.

Maso nechte marinovat nejlépe dva dny. V krizi největší alespoň 3 hodiny.

Nakrájejte papriku na velké kusy, stejně tak cibuli. Cuketu na kolečka.

Napichujte střídavě maso a zeleninu, pořádně kousky přitulte k sobě, aby se při pečení netočily a nespadly.

Opékejte alespoň 15 minut po všech stranách.

Podávejte s opečeným chlebem nebo bramborovou kaší.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špízy.
Hledat podobné recepty na internetu jako Špízy

Naši partneři