recepty

Staročeská husa s červeným zelím


Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podávat s knedlíky houskovými nebo chlupatými...
(celý recept)

Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podávat s knedlíky houskovými nebo chlupatými. Husu omyjeme, očistíme, odřízneme ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření210 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 husa
  • 8 lžic cukru
  • celý kmín
  • sůl
  • 2 lžíce husího sádla
  • 80 g slaniny
  • 4 jablka
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 50 g rozinek
  • 5 lžic octa
  • 80 g mandlí

Způsob přípravy

Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podávat s knedlíky houskovými nebo chlupatými. Husu omyjeme, očistíme, odřízneme jí křídla, ze všech stran osolíme a okmínujeme. Vložíme do ní 3 oloupaná a na půlky pokrájená jablka. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Do pekáče položíme husu, podlijeme ji vodou a v přikrytém pekáči zvolna pečeme asi 2,5 hodiny. Když je maso měkké, pekáč odkryjeme a husu dopečeme dozlatova. Trochu vypečeného sádla slijeme do kastrolu, přidáme zelí nakrájené na nudličky, trochu podlijeme vodou a dusíme zelí doměkka. Když je měkké, přidáme do něj oloupané mandle nasekané nadrobno a spařené rozinky. Na malé pánvi orestujeme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a přidáme ho k zelí. Nakonec vmícháme pokrájenou osmaženou slaninu. Hotové zelí podle chuti okořeníme solí, octem a cukrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vánoční jídlo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu staročeská husa červeným zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Staročeská husa s červeným zelím

Naši partneři