Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu. (celý recept)
Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu.
Sušené houby namočíme do vod...
Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu.
Sušené houby namočíme do vody. Na sádle si osmažíme nadrobno nasekanou cibulku až zesklovatí.
Krupky nejprve spaříme horkou vodou. Ve vodě s trochou sádla je pak uvaříme do měkka a scedíme.
Když jsou krupky měkké, smícháme je s houbami, orestovanou cibulkou, utřeným česnekem, majoránkou, mletým pepřem a osolíme.
Pekáček důkladně vymažeme sádlem a směs do něho rozprostřeme. V troubě předehřáté na 170 stupňů kubu pečeme půl hodiny.
Po vyndání z trouby hotové jídlo poklademe kousky másla a můžeme servírovat.
Zdroj obrázku: Mediawiki.org