2 balení kvalitní anglické slaniny – krájené (200 g)
čerstvé bylinky (např. jarní cibulka, pažitka, petrželka – kadeřavá)
Způsob přípravy
Připravíme si alobal nebo alobalové nádoby na grilování.
Opláchneme si oblíbené bylinky a nůžkami na bylinky je rozstříháme.
Jaké bylinky vyberete záleží na vás.
Kukuřici vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme.
Rozprostřeme si pláty slaniny. Nandáme bylinky.
Uvařenou kukuřici zabalíme do slaninového kabátku.
Do hlubokého talíře si rozpustíme čerstvé máslo. Je voňavé a dodá kukuřici nezaměnitelnou chuť a vůni. Kukuřici v másle namočíme. Zabalíme do alobalu, nebo položíme do alobalové nádoby.
Grilujeme a hotovou kukuřic,i podle chuti, posypeme solí.
Ke konzumaci můžeme použít, různé držáky na kukuřici. Dobrou chuť.