Steak s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými saláty už nepotřebuje žádnou další přílohu. (celý recept)
Steak s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými saláty už nepotřebuje žádnou další přílohu.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na...
Steak s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými saláty už nepotřebuje žádnou další přílohu.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na velký plech vyložený alobalem naskládáme do jedné vrstvy omyté a na plátky nakrájené brambory. Osolíme a opepříme je a pokapeme olivovým olejem.
V předehřáté troubě brambory pečeme 15 minut, až se zbarví dohněda. Necháme je ještě 5 minut chladnout na plechu.
Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje ze všech stran.
Pak ho na 10 minut uložíme do chladna.
Ve středně vysoké pánvi zahřejeme lžíci oleje a maso na něm opékáme 6 až 7 minut po každé straně.Potom ho vyndáme na talíř a necháme 10 minut odpočinout.
Po této době maso nakrájíme přes vlákna na plátky. Hořčici, balzamikový ocet a zbývající pepř se solí smícháme v misce.
Do mísy naskládáme směs zelených salátů, rukolu, nastrouhaný modrý sýr, nakrájenou červenou cibuli, brambory a plátky masa. Vše přelijeme připravenou octovou zálivkou.