Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odvahu! Rozhodně to zvládnete, pokud se budete řídit základními zásadami:
1) Steak během grilování v žádném případě nepropichujte.
Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odvahu! Rozhodně to zvládnete, pokud se budete řídit základními zásadami:
1) Ste...
Otáčejte jej pouze a jen grilovacími kleštěmi.
2) Chcete si připravit lahodný steak, ne podrážku, takže nezapomeňte na časomíru. Nastavte si budík na mobilu, otáčecí minutovník, whatever, ale nepřekračujte daný čas. Pro málo propečený steak, „rare“, budete maso opékat 3 minuty na každé straně. Přejete si středně propečený kus masa? „Medium“ se opéká 4 minuty. Dáváte přednost propečenému masu? „Well done“ steak můžete nechat na ohni i 6 minut z každé strany.
3) Na steak používejte pouze kvalitní maso, které zrálo za ideálních vlhkostních a teplotních podmínek alespoň 10 dnů. (celý recept)