recepty

Steak, steak, steak!


Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odvahu! Rozhodně to zvládnete, pokud se budete řídit základními zásadami: 1) Steak během grilování v žádném případě nepropichujte. Otáčejte jej pouze a jen grilovacími kleštěmi. 2) Chcete si připravit lahodný steak, ne podrážku, takže nezapomeňte na časomíru. Nastavte si budík na mobilu, otáčecí minutovník, whatever, ale nepřekračujte daný čas. Pro málo propečený steak, „rare“, budete maso opékat 3 minuty na každé straně. Přejete si středně propečený kus masa? „Medium“ se opéká 4 minuty. Dáváte přednost propečenému masu? „Well done“ steak můžete nechat na ohni i 6 minut z každé strany. 3) Na steak používejte pouze kvalitní maso, které zrálo za ideálních vlhkostních a teplotních podmínek alespoň 10 dnů...
(celý recept)

Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odvahu! Rozhodně to zvládnete, pokud se budete řídit základními zásadami: 1) Ste...

Ingredience receptu

  • půl kila hovězího masa na gril
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Způsob přípravy

Vyzrálé hovězí maso naporcujte na rovnoměrně vysoké plátky o síle zhruba 3 cm.

Maso těsně před vložením na gril potřete olivovým olejem.

Grilujte z obou stran po vámi zvolenou dobu.

Ztlumte gril, zavřete víko.

Maso překryjte alobalem a nechte 5 minut dojít v teple na okraji grilu. Šťáva se tak rozprostře do celého steaku a nevyteče při prvním zakrojení.

Položte na talíře, osolte, opepřete. Podávejte s omáčkami ke steaku.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Steak, steak, steak!.
Nebo hledejte podobné podle části názvu steak, steak, steak! .
Hledat podobné recepty na internetu jako Steak, steak, steak!

Naši partneři