Štěpánská hovězí pečeně recept
Štěpánská hovězí pečeně bude chutnat s houskovými knedlíky, protože má výbornou omáčku. Ale také třeba s dušenou rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 80 g prorostlé slaniny
- 750 g hovězí kýty
- 1 střední cibule
- 200 ml hovězího vývaru
- olivový olej
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- 3 vejce
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme je a oloupeme.
Do masa uděláme podélný otvor a naplníme ho nakrájenými vejci. Pak otvor zašijeme potravinovou nití a maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenké proužky.
Maso ještě osolíme a opepříme ze všech stran a položíme ho do olejem vymazaného pekáče. V předehřáté troubě ho pak pečeme přibližně jednu hodinu.
V kastrole na oleji mezitím osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní upečené maso, podlijeme ho vývarem a dusíme doměkka. Nakonec maso vyndáme na talíř a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme nit a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s omáčkou. Fotografie: Facebook.com