Štěpánská hovězí pečeně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Štěpánská hovězí pečeně bude chutnat s houskovými knedlíky, protože má výbornou omáčku. Ale také třeba s dušenou rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 80 g prorostlé slaniny
  • 750 g hovězí kýty
  • 1 střední cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • 3 vejce


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme je a oloupeme.

Do masa uděláme podélný otvor a naplníme ho nakrájenými vejci. Pak otvor zašijeme potravinovou nití a maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenké proužky.

Maso ještě osolíme a opepříme ze všech stran a položíme ho do olejem vymazaného pekáče. V předehřáté troubě ho pak pečeme přibližně jednu hodinu.

V kastrole na oleji mezitím osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní upečené maso, podlijeme ho vývarem a dusíme doměkka. Nakonec maso vyndáme na talíř a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme nit a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s omáčkou. Fotografie: Facebook.com


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Štěpánská hovězí pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Štěpánská hovězí pečeně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Štěpánská hovězí pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Štěpánská hovězí pečeně

Kde najít informace



×