Středomořský melounový salát s medovou zálivkou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Co by to bylo za léto bez pojídání melounu? Nemusíte ho však jíst jen samostatně, zkuste si z něj vytvořit tento super lehký a na přípravu nenáročný salát, jenž si vás zajisté získá svou výtečnou sladko-slanou chutí, která vzniká spojením medu, okurky, sýru feta a právě melounu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 až 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka soli
  • pepř
  • 1/2 vydlabaného a na kostky nakrájeného melounu
  • 1 na kolečka nakrájená okurka hadovka
  • 15 čerstvých a nasekaných lístků máty
  • 15 čerstvých a nasekaných listů bazalky
  • 1/2 šálku rozdrobeného sýru feta


Způsob přípravy

V malé misce důkladně smíchejte med, limetkovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Vzniklou medovou zálivku známou pod názvem Vinaigrette nechte chvíli odstát.

Mezitím ve velké misce nebo ve čtyřech (dle počtu porcí) hlubokých talířích zkombinujte nakrájený meloun, okurky a čerstvé bylinky.

Obsah malé misky přelijte k melounu, okurkám a bylinkám, a jemně promíchejte, ať dojde k požadovanému spojení chutí.

Vršek melounového salátu s medovou zálivkou následně rovnoměrně posypte sýrem feta. Dle chuti lehce opepřete a můžete podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Středomořský melounový salát s medovou zálivkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu středomořský melounový salát medovou zálivkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Středomořský melounový salát s medovou zálivkou

Kde najít informace



×