Štrůdl z listového těsta recept
Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme přidat třeba nasekané mandle nebo ořechy, někdo má v oblibě i strouhaný kokos..
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení listového těsta
- 5 lžic jemné strouhanky
- 5 jablek
- 2 lžíce cukru
- špetka skořice
- 1 vejce
- 20 g rozinek
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou na vále vyválíme do obdélníku. Na těsto doprostřed po delší straně rozetřeme jablka, posypeme je rozinkami, cukrem a trochou skořice. Nakonec jablka lehce posypeme strouhankou a těsto přes ně z obou stran přehneme k sobě.
Oba štrůdly položíme na olejem vymazaný plech a potřeme je po celém povrchu rozšlehaným vejcem. Moučníky pečeme v předehřáté troubě 15 až 20 minut, až těsto pěkně zrůžoví.
Hotový a naporcovaný štrůdl můžeme ozdobit kopečkem šlehačky a kouskem kompotového ovoce.