Recept Štrůdl z listového těsta

Detail receptu na jídlo Štrůdl z listového těsta. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Štrůdl z listového těsta

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme přidat třeba nasekané mandle nebo ořechy, někdo má v oblibě i strouhaný kokos..

Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme přidat třeba nasekané mandle nebo ořechy, někdo má v oblibě i strouhaný kokos.....

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou na vále vyválíme do obdélníku. Na těsto doprostřed po delší straně rozetřeme jablka, posypeme je rozinkami, cukrem a trochou skořice. Nakonec jablka lehce posypeme strouhankou a těsto přes ně z obou stran přehneme k sobě.

Oba štrůdly položíme na olejem vymazaný plech a potřeme je po celém povrchu rozšlehaným vejcem. Moučníky pečeme v předehřáté troubě 15 až 20 minut, až těsto pěkně zrůžoví.

Hotový a naporcovaný štrůdl můžeme ozdobit kopečkem šlehačky a kouskem kompotového ovoce.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Štrůdl z listového těsta


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Štrůdl z listového těsta

Ingredience receptu Štrůdl z listového těsta

1 balení listového těsta
5 lžic jemné strouhanky
5 jablek
2 lžíce cukru
špetka skořice
1 vejce
20 g rozinek
rostlinný olej

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Štrůdl z listového těsta

Podobné recepty jako Štrůdl z listového těsta


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů