recepty

Štrůdl z listového těsta


Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme přidat třeba nasekané mandle nebo ořechy, někdo má v oblibě i strouhaný kokos....
(celý recept)

Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme přidat třeba nasekané mandle nebo ořechy, někdo má v oblibě i strouhaný kokos.....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 balení listového těsta
  • 5 lžic jemné strouhanky
  • 5 jablek
  • 2 lžíce cukru
  • špetka skořice
  • 1 vejce
  • 20 g rozinek
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou na vále vyválíme do obdélníku. Na těsto doprostřed po delší straně rozetřeme jablka, posypeme je rozinkami, cukrem a trochou skořice. Nakonec jablka lehce posypeme strouhankou a těsto přes ně z obou stran přehneme k sobě.

Oba štrůdly položíme na olejem vymazaný plech a potřeme je po celém povrchu rozšlehaným vejcem. Moučníky pečeme v předehřáté troubě 15 až 20 minut, až těsto pěkně zrůžoví.

Hotový a naporcovaný štrůdl můžeme ozdobit kopečkem šlehačky a kouskem kompotového ovoce.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Štrůdl z listového těsta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Štrůdl listového těsta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Štrůdl z listového těsta

Naši partneři