Recept Sušenky z podmáslí

Detail receptu na jídlo Sušenky z podmáslí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Sušenky z podmáslí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Sušenky z podmáslí jsou moc dobré a oblíbené sušenky. Mohou být skvělou svačinou pro děti, třeba se sklenicí mléka nebo kakaa. A výborně se hodí jako pohoštění ke kávě pro nenadálé hosty.

Troubu předehřejeme na 210 stupňů. Připravíme si plech a vyložíme ho pečícím papírem.

Ve velké míse důkladně smícháme cukr, mouku, sůl, prášek do pečiva. Přidáme nastrouhané máslo a dobře rukama uhněteme těsto. Nakonec vmícháme podmáslí a jakmile se spojí s těstem, vyklopíme těsto na pomoučený vál a vyvalíme z něho silnější placku. Vykrajovátkem, nebo obráceným šálkem vykrájíme z těsta kulaté sušenky a přeneseme je na připravený plech.

Mezery mezi sušenkami by měly být asi 5 cm. V předehřáté troubě je pak pečeme přibližně 20 minut.Zapíchneme do těsta párátko a jestli po vytažení zůstalo čisté, jsou sušenky upečené.
Hotové sušenky můžeme servírovat ještě teplé.

Sušenky z podmáslí jsou moc dobré a oblíbené sušenky. Mohou být skvělou svačinou pro děti, třeba se sklenicí mléka nebo kakaa. A výborně se hodí jako pohoštění ke kávě pro nenadálé hosty. Troubu př...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Sušenky z podmáslí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Sušenky z podmáslí

Ingredience receptu Sušenky z podmáslí

3/4 hrnku ztuhlého nastrouhaného másla
4 lžičky prášku do pečiva
1 hrnek podmáslí
2 lžíce cukru
3 hrnky polohrubé mouky
1,5 lžičky soli

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Sušenky z podmáslí

Podobné recepty jako Sušenky z podmáslí


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů