Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ji připravíme doma sami. (celý recept)
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ji připravíme doma sami.
Rajčata omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a...
sušené bylinky podle chuti (např. oregáno, tymián, bazalka, sušený česnek )
balzamikový ocet
Způsob přípravy
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ji připravíme doma sami.
Rajčata omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme z nich dužinu. Pak je nakrájíme příčně na řezy. Na papírových utěrkách je ještě osušíme a pak je prosolíme.
Nyní rajčata naskládáme do sušičky a sušíme tak dlouho, dokud se jim nezkroutí okraje a nezačnou vonět.
Pak je ve velké míse zalijeme balzamikovým octem, posypeme bylinkami a vše promícháme. Hotová sušená rajčata natěsno naskládáme do čistých sklenic a uzavřeme víkem. Skladujeme v chladnu.
Čas přípravy: záleží na době sušení, při 70 stupních asi tak 12 hodin