Sušenková pomazánka recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí1 porce

V Belgii se sušenková pomazánka tradičně vyrábí z karamelových sušenek. Tyto křehké a křupavé sušenky jsou ochucené hnědým cukrem a kořením, jako je skořice, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček nebo kardamom. Roztíratelná forma klasických sušenek má charakteristickou karamelizovanou příchuť s podobnou strukturou jako arašídové máslo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 22 dkg karamelových lotus sušenek
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1/4 šálku vody
  • 1/2 šálku práškového hnědého cukru


Způsob přípravy

Umístěte sušenky do plastové tašky na zip, vypusťte vzduch a utěsněte pytlík. Lehce rozdrťte sušenky na hrubý granulát pomocí válečku.

Dejte rozdrcené sušenky do kuchyňského robotu vybaveného čepelí nebo do mixéru a mixujte, dokud sušenky nebudou rozemleté ​​na jemný prášek.

Během mixování začněte pomalu přidávejte rostlinný olej. Poté pomalu přidávejte vodu. Pokračujte v míchání, dokud se nevytvoří hladká pasta.

Přidávejte cukr, po jedné lžíci, mixujte až do zapracování. Pravidelně směs škrábavejte po stranách kuchyňského robotu nebo mixéru, abyste zajistili dobrou kombinaci práškového cukru.

Dejte sušenkovou pomazánku do vzduchotěsné nádoby nebo do zavařovačky s dobře těsnícím víkem. Před podáváním nechejte alespoň 30 minut v chladu.

Vychutnejte si tuto delikátní pomazánku natřenou na toastu, na palačinkách nebo vaflích, s kopečkem zmrzliny nebo s nakrájenými jablky. Samozřejmě také chutná skvěle ze sklenice na lžíci! Pomazánka vydrží ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až jeden týden.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sušenková pomazánka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sušenková pomazánka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu sušenková pomazánka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sušenková pomazánka

Kde najít informace



×