Sušenková pomazánka recept
V Belgii se sušenková pomazánka tradičně vyrábí z karamelových sušenek. Tyto křehké a křupavé sušenky jsou ochucené hnědým cukrem a kořením, jako je skořice, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček nebo kardamom. Roztíratelná forma klasických sušenek má charakteristickou karamelizovanou příchuť s podobnou strukturou jako arašídové máslo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 22 dkg karamelových lotus sušenek
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1/4 šálku vody
- 1/2 šálku práškového hnědého cukru
Způsob přípravy
Umístěte sušenky do plastové tašky na zip, vypusťte vzduch a utěsněte pytlík. Lehce rozdrťte sušenky na hrubý granulát pomocí válečku.
Dejte rozdrcené sušenky do kuchyňského robotu vybaveného čepelí nebo do mixéru a mixujte, dokud sušenky nebudou rozemleté na jemný prášek.
Během mixování začněte pomalu přidávejte rostlinný olej. Poté pomalu přidávejte vodu. Pokračujte v míchání, dokud se nevytvoří hladká pasta.
Přidávejte cukr, po jedné lžíci, mixujte až do zapracování. Pravidelně směs škrábavejte po stranách kuchyňského robotu nebo mixéru, abyste zajistili dobrou kombinaci práškového cukru.
Dejte sušenkovou pomazánku do vzduchotěsné nádoby nebo do zavařovačky s dobře těsnícím víkem. Před podáváním nechejte alespoň 30 minut v chladu.
Vychutnejte si tuto delikátní pomazánku natřenou na toastu, na palačinkách nebo vaflích, s kopečkem zmrzliny nebo s nakrájenými jablky. Samozřejmě také chutná skvěle ze sklenice na lžíci! Pomazánka vydrží ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až jeden týden.