Sušenky s lněným semínkem a se skořicí recept
Pokud jste nikdy nezkoušeli lněné semínko, musíte vyzkoušet tuto lahůdku. Lněná semínka mají vysoký obsah omega 3, bílkovin a vlákniny. Mnoho kultur používá lněné semínko ve své stravě kvůli jeho zdravotním výhodám. V tomto receptu jsou lněná semínka krásně zapracována do delikátních sušenek. Mlsejte zdravě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g másla pokojové teploty
- 290 g hnědého cukru nebo jiného zdravého sladidla
- 4 velká vejce
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 400 g polohrubé mouky
- 1/4 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička skořicového prášku
- 240 g celých lněných semínek
- Místo lněného semínka můžete použít jiná semena, cereálie nebo sušené ovoce, které máte rádi.
Způsob přípravy
Předehřejte troubu na 180 C. Ve střední misce pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme máslo s hnědým cukrem, dokud nebude směs lehká a nadýchaná. Potom po jednom přidávejte a vanilku.
V druhé misce smíchejte mouku, sódu, sůl a skořici. Spojte směs mouky se směsí másla. Přidejte lněná semínka a dobře promíchejte.
Vyložte plech na pečení pergamenovým papírem a lžícemi začněte pokládat těsto na plech do podoby sušenek. Mezi jednotlivými sušenkami nechte cca 2,5 cm rozestup.
Pečte sušenky asi 15 minut. Nechte je 5 minut vychladnout na plechu a poté je vyjměte na chladící rošt.
Cookies vydrží čerstvé asi dva týdny ve vzduchotěsné nádobě.