Nabídka
Přidej
recepty

Sušenky s lněným semínkem a se skořicí


Pokud jste nikdy nezkoušeli lněné semínko, musíte vyzkoušet tuto lahůdku. Lněná semínka mají vysoký obsah omega 3, bílkovin a vlákniny. Mnoho kultur používá lněné semínko ve své stravě kvůli jeho zdravotním výhodám. V tomto receptu jsou lněná semínka krásně zapracována do delikátních sušenek. Mlsejte zdravě.
(celý recept)

Pokud jste nikdy nezkoušeli lněné semínko, musíte vyzkoušet tuto lahůdku. Lněná semínka mají vysoký obsah omega 3, bílkovin a vlákniny. Mnoho kultur používá lněné semínko ve své stravě kvůli jeho zdra...

Ingredience receptu

  • 300 g másla pokojové teploty
  • 290 g hnědého cukru nebo jiného zdravého sladidla
  • 4 velká vejce
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička skořicového prášku
  • 240 g celých lněných semínek
  • Místo lněného semínka můžete použít jiná semena, cereálie nebo sušené ovoce, které máte rádi.

Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 180 C. Ve střední misce pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme máslo s hnědým cukrem, dokud nebude směs lehká a nadýchaná. Potom po jednom přidávejte a vanilku.

V druhé misce smíchejte mouku, sódu, sůl a skořici. Spojte směs mouky se směsí másla. Přidejte lněná semínka a dobře promíchejte.

Vyložte plech na pečení pergamenovým papírem a lžícemi začněte pokládat těsto na plech do podoby sušenek. Mezi jednotlivými sušenkami nechte cca 2,5 cm rozestup.

Pečte sušenky asi 15 minut. Nechte je 5 minut vychladnout na plechu a poté je vyjměte na chladící rošt.

Cookies vydrží čerstvé asi dva týdny ve vzduchotěsné nádobě.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu sušenky lněným semínkem skořicí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sušenky s lněným semínkem a se skořicí

Naši partneři