recepty

Svatomartinská husa


Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne...
(celý recept)

Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne....

Ingredience receptu

  • 1 husa
  • kmín
  • sůl
  • jablka

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Husu očistíme, zbavíme vnitřek přebytečného tuku a odstřihneme konce křídel. Celou ji pak osolíme a okmínujeme, a to i zevnitř.

Nyní husu naplníme omytými jablky a položíme ji na pekáč zády nahoru. Podlijeme vodou nebo vývarem a v předehřáté troubě pečeme celkem přibližně 4 hodiny. Záleží na její velikosti. V polovině této doby husu obrátíme na záda. Během pečení husu poléváme vypečeným tukem a je-li třeba, i podlijeme.

Když začne maso odpadávat z kostí, je husa upečená. Teď už jen zvolit správnou přílohu.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Svatomartinská husa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu svatomartinská husa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Svatomartinská husa

Naši partneři