recepty

Švestková bublanina


Výborná sezónní sladká tečka. Tento recept pochází z francouzské kuchyně tzv. Clafoutis, které je v originálu trochu vláčnější a lehce připomína palačinky. Letos se švestek urodilo opravdu mnoho a pokud je máte na zahrádce vyzkoušejte jeden z našich receptů...
(celý recept)

Výborná sezónní sladká tečka. Tento recept pochází z francouzské kuchyně tzv. Clafoutis, které je v originálu trochu vláčnější a lehce připomína palačinky. Letos se švestek urodilo opravdu mnoho a pok...

Ingredience receptu

  • máslo na vymazání formy
  • cukr krupice na vysypání formy
  • 7–10 ks vypeckovaných švestek nebo slív
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1/3 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 3 vejce

Způsob přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypeme cukrem. Rozložte do ní švestky řeznou plochou nahoru.

Mouku, cukr, vanilku a smetanu rozšlehejte dohladka. Přidejte vejce a znovu rozšlehejte dohladka.

Těstíčkem zalijte švestky ve formě, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut nebo až těsto vyběhne a zezlátne. Clafoutis podávejte horké, výtečné je ke zmrzlině.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestková bublanina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková bublanina

Naši partneři