recepty

Švestková omáčka z povidel


Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu...
(celý recept)

Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 200 g švestkových povidel
  • 1,5 lžíce rumu
  • 15 g hladké mouky
  • 50 dcl vody
  • strouhaná citronová kůra
  • mletá skořice
  • mletý hřebíček
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • hnědý cukr

Způsob přípravy

Z oleje a hladké mouky připravíme v kastrole světlou jíšku. Pak k ní za stálého míchání přidáváme postupně vodu a švestková povidla.

Omáčku přivedeme k varu, osolíme, přidáme cukr , citronovou kůru a mleté koření podle chuti. Zvolna a za občasného míchání vaříme 15 až 20 minut. Nakonec přidáme rum, promícháme a hotovou omáčku odstavíme z plotny.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestková omáčka z povidel.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková omáčka povidel .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková omáčka z povidel

Naši partneři