Švestková povidla recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí10 porcí

Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme mnohem a mnohem dřív.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 kg švestek
  • 1,5 kg cukru krupice
  • 150 ml octa


Způsob přípravy

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Ve velkém kastrole je posypeme cukrem a zalijeme octem. Tak je necháme ležet do druhého dne.

Druhý den kastrol se švestkami postavíme na plotnu, přivedeme je k varu a zprudka vaříme 1 hodinu. Podle potřeby můžeme obsah kastrolu promíchat.

Po hodině jsou švestky rozvařené, snížíme teplotu sporáku a za občasného zamíchání je vaříme zvolna další 1,5 až 2 hodiny, až povidla zhoustnou.

Po této době ještě horká povidla nalijeme do čistých skleniček až po okraj, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru. Vychladlá povidla skladujeme v chladnu a suchu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestková povidla recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestková povidla.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková povidla .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková povidla

Kde najít informace



×