Recept Švestková povidla

Detail receptu na jídlo Švestková povidla. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Švestková povidla

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme mnohem a mnohem dřív.

Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme mnohem a mnohem dřív....

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Ve velkém kastrole je posypeme cukrem a zalijeme octem. Tak je necháme ležet do druhého dne.

Druhý den kastrol se švestkami postavíme na plotnu, přivedeme je k varu a zprudka vaříme 1 hodinu. Podle potřeby můžeme obsah kastrolu promíchat.

Po hodině jsou švestky rozvařené, snížíme teplotu sporáku a za občasného zamíchání je vaříme zvolna další 1,5 až 2 hodiny, až povidla zhoustnou.

Po této době ještě horká povidla nalijeme do čistých skleniček až po okraj, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru. Vychladlá povidla skladujeme v chladnu a suchu.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 180 min
  • Počet porcí 10

Recenze a hodnocení receptu Švestková povidla


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Švestková povidla

Ingredience receptu Švestková povidla

3 kg švestek
1,5 kg cukru krupice
150 ml octa

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Pomazánky
Hledat podobné recepty jako Švestková povidla

Podobné recepty jako Švestková povidla


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů