recepty

Švestkové čatní


Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou...
(celý recept)

Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g zralých švestek
  • 1 jablko
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 100 ml pomerančového džusu
  • snítka tymiánu
  • kousek skořice
  • malý kousek zázvoru
  • 1 červená cibule
  • špetka chilli koření

Způsob přípravy

Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřinec a pokrájíme také na malé kousky, stejně tak i cibuli. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle.

Všechny uvedené suroviny vložíme do většího hrnce a směs důkladně promícháme. Přivedeme ji k varu a zvolna vaříme za častého míchání tak dlouho, až se ovoce rozvaří. Potřebná doba je asi 50 minut. Kousky skořice a tymiánu po uvaření z omáčky odstraníme.

Hotové horké čatní vlijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru můžeme skladovat v ledničce i déle než jeden měsíc.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestkové čatní.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestkové čatní .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestkové čatní

Naši partneři