recepty

Švestkové chutney


Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce a uzenému masu. Pokud nevíte co si počít s letošní velkou úrodou švestek zavařte si chutné chutney do zásoby...
(celý recept)

Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce a uzenému masu. Pokud nevíte co si počít s letošní velkou úrodou švestek zavař...

Ingredience receptu

  • 500 g svěstek
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky koření pěti vůní
  • 10 g čerstvý zázvor
  • 1 lžička chilli plátků nebo kousek chilli papričky
  • 70 g želírovacího cukru
  • 2 lžíce vinného octu
  • sůl, pepř

Způsob přípravy

Na lžíci oleje orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku.

Na mírném plameni restujte asi 3 minuty. Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř.

Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří. Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut.

Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte. Když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť se ještě zvýrazní.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestkové chutney.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestkové chutney .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestkové chutney

Naši partneři