Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce a uzenému masu. Pokud nevíte co si počít s letošní velkou úrodou švestek zavařte si chutné chutney do zásoby. (celý recept)
Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce a uzenému masu. Pokud nevíte co si počít s letošní velkou úrodou švestek zavař...
1 lžička chilli plátků nebo kousek chilli papričky
70 g želírovacího cukru
2 lžíce vinného octu
sůl, pepř
Způsob přípravy
Na lžíci oleje orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku.
Na mírném plameni restujte asi 3 minuty. Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř.
Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří. Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut.
Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte. Když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť se ještě zvýrazní.