Sdílet:

Švestkový kompot recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Domácí švestkový kompot patří ḿezi ty oblíbené. V zavařovací sezóně, kdy všechno ovoce dozrává a je snadno k mání, stačí mít zavařovací hrnec, pár sklenic s víčky, švestky a cukr.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 l vody
  • 450 g cukru krupice
  • zralé švestky


Způsob přípravy

Připravíme si sklenice na kompoty, dobře je vymyjeme a vysušíme. Stejně tak i víčka.

Švestky propláchneme vodou. Pokud je chceme zavařovat půlené, každou rozpůlíme a odstraníme pecku. Celé necháme tak jak jsou.

Cukr mícháme ve vlažné vodě až se plně rozpustí. Připravené švestky naskládáme do sklenic, zalijeme je sladkým roztokem tak, aby byly ponořené. Pak je zavíčkujeme a při teplotě 80 stupňů je zavařujeme 20 minut.

Pak horké sklenice vyndáme kleštěmi z hrnce a necháme je dnem vzhůru vychladnout. Hotové kompoty naskládáme do suché a chladné spíže, kde budou čekat do zimy. Pak si na nich rádi s chutí pochutnáme, případně půlené použijeme při pečení báječného švestkového koláče.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestkový kompot recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestkový kompot.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestkový kompot .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestkový kompot

Kde najít informace



×