Světlý bezlepkový chléb recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Světlý bezlepkový chléb si upečete bez problémů doma v troubě. A bude chutnat možná víc než ten pšeničný kupovaný.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g zakysané smetany
  • 500 g bezlepkové mouky (Mantler)
  • 40 g droždí
  • 3 vejce
  • 100 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mléko v menším hrnku lehce zahřejeme aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí a přidáme špetku cukru. Hrnek uložíme do tepla a necháme vzejít kvásek.

Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, smetanu, sůl a hotový kvásek, a uhněteme hladké těsto. Formu na chléb vymažeme olejem, naplníme ji těstem a necháme ho v teple kynout.

Po vykynutí formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme až povrch chleba zezlátne až zhnědne. Po skončení pečení chleba lehce potřeme mašlovačkou namočenou ve vlažné vodě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Světlý bezlepkový chléb recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Světlý bezlepkový chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu světlý bezlepkový chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Světlý bezlepkový chléb

Kde najít informace



×