Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou omáčku stejně tak dobrou, jako od maminky. (celý recept)
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou omáčku stejně tak dobrou, jako od maminky....
Hovězí maso prošpikujeme proužky anglické slaniny. Osolíme ho ze všech stran. Na dno pekáče rozložíme pokrájenou cibuli a nakrájenou petržel, mrkev a celer. Na zeleninu nasypeme bobkový list, nové koření a pepř a navrch položíme připravené maso. Maso polijeme olivovým olejem a pekáč přikryjeme víkem.
Pekáč uložíme na nejméně 24 hodin do chladna. Během této doby maso několikrát obrátíme.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso položíme na pánev a na horkém oleji ho osmažíme ze všech stran. Mezitím do zeleniny v pekáči přidáme špetku cukru a jablečný ocet a na středním plameni ho za stálého míchání necháme vyvařit.
V této chvíli na zeleninu položíme maso, trochu ho podlijeme a přikrytý pekáč vložíme do předehřáté trouby. Maso zvolna pečeme asi 1,5 hodiny do měkka. Během této doby ho podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče a nakrájíme na plátky. Zeleninový základ zbavíme koření a rozmixujeme. Přidáme k němu zakysanou smetanu a omáčku promícháme a prohřejeme. Podle chuti ji okořeníme solí , můžeme pro větší pikantnost přidat i lžíci hořčice.
Plátky masa vložíme do omáčky a můžeme ji podávat-