Sýrová omáčka recept
Omáčka plná sýru se hodí na těstoviny i maso. Její příprava je velmi jednoduchá, zvládnou ji i děti, kterým velmi chutná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 1 smetana ke šlehání (min. 30%)
- 1 balení taveného sýra
- 100 g strouhaného ementálu
- trošku mléka
- olej
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji na pánvi. Ztlumíme plamen, přilijeme smetanu a promícháme.
Do zahřáté smetany přidáme nakrájený tavený sýr a metličkou ho rozmícháme. Jakmile se rozpustí, přisypeme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a mícháme tak dlouho, dokud se ingredience nepropojí. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu mléka.
Omáčku chvíli prohřejeme - nevaříme -, a podáváme s těstovinami, noky nebo jako přílohu k masu.