Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná. (celý recept)
Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná.
Ve velkém hrnci vaříme těstoviny ve slané vodě asi 7 minut.Pak vodu slijem...
Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná.
Ve velkém hrnci vaříme těstoviny ve slané vodě asi 7 minut.Pak vodu slijeme a těstoviny si odložíme stranou.
Do vyšší pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme slaninu a asi pět minut ji na oleji smažíme, až začne na okrajích hnědnout. Pak přidáme cibuli a za stálého míchání znovu smažíme pět minut, až cibule zesklovatí a slanina je křupavá.
Nyní do pánve přilijeme bílé víno a vaříme dokud se nevyvaří.Přidáme trochu kuřecího vývaru a znovu přivedeme k varu. Do vařící tekutiny nasypeme těstoviny a vaříme je asi 5 minut.Občas je promícháme ode dna.
K těstovinám přidáme mátu a hrášek a podle chuti osolíme a opepříme.Vaříme ještě asi 2 minuty a při vaření podle potřeby dolijeme, je-li třeba, vývar nebo vodu.
Nakonec do hotových těstovin přidáme sýr a zlehka promícháme.