Těstoviny se špenátem a parmazánem chutnají obzvlášť dobře v chladných sychravých večerech. Ale vlastně i kdykoliv jindy. (celý recept)
Těstoviny se špenátem a parmazánem chutnají obzvlášť dobře v chladných sychravých večerech. Ale vlastně i kdykoliv jindy.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Ve vyšší pánve zahřejeme mléko, přidáme b...
Těstoviny se špenátem a parmazánem chutnají obzvlášť dobře v chladných sychravých večerech. Ale vlastně i kdykoliv jindy.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Ve vyšší pánve zahřejeme mléko, přidáme bobkový list a těsně před bodem varu pánev stáhneme z plotny a dáme stranou na 10 minut. Pak z mléka odstraníme bobkový list.
Mezitím těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu, pak vodu slijeme a těstoviny přendáme do mísy. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce olivového oleje a když se zahřeje přidáme k němu utřený česnek a nasekaný špenát.Krátce ho podusíme a odstavíme z plotny.Přebytečnou vodu z něho slijeme.
V jiné pánvi rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání usmažíme světle hnědou jíšku. Pak jíšku zalijeme mlékem,opět mícháme abychom zabránili hrudkám, a po přivedení k varu vše povaříme 3 až 5 minut.
Polovinu parmezánu a čedar nyní přidáme do mléka a promícháme. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, přidáme špenát a okořeníme solí a pepřem podle chuti.
Tuto směs nyní nalijeme do nízkého pekáče vymazaného olejem, povrch posypeme strouhankou a zbylým parmezánem. V předehřáté troubě pečeme půl hodiny až čtyřicet minut, až se povrch začne zbarvovat dozlatova.