Taboulé recept
Výborné rychlé jídlo, které potěší příznivce zeleniny a kuskusu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- sůl
- 5 ks rajských jablíček
- petrželka
- 1 ks citrónové šťávy
- černý pepř - mletý
- 1/2 kg kuskusu
- 2-3 ks jemné kuchyňské cibule
- lístky máty
- olivy
- 7 polévkových lžic oleje - olivový
- 1 ks okurky - salátová
- chilli omáčka
- voda
Způsob přípravy
Nejprve si dáme vařit do varné konvice přiměřené množství vody. Kuskus si nasypeme do hluboké mísy. Zakápneme šťávou z citrónu. Přidáme několik lžic olivového oleje. Zamícháme. Přilijeme horkou vodu a opět důkladně zamícháme. (já přidávám maličko bujónu na chuť - není nutné)
Okurku umyjeme, sloupneme slupku, rozkrájíme na malé kousky a vhodíme ke kuskusu. Na prkénku si nakrájíme na kolečka olivy a přisypeme. Cibuli zbavíme slupky, rozmixujeme pomocí ručního mixéru na jemno a vsypeme do mísy.
Vezmeme si bylinky. Umyjeme, rozmixujeme a také přidáme. Šťavnatá rajská jablíčka zbavíme slupky (na vrchu nakrojíme a spaříme horkou vodou). Rozkrájíme na menší části a přisypeme do kuskusu.
Zakápneme chilli omáčkou a okořeníme. Lehce, ale důkladně mícháme a přiklopíme. Podáváme za studena. Dobrou chuť.