Telecí ledvinky na francouzský způsob recept
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravou francouzskou bagetu a můžete si pochutnat jako byste byli v Paříži.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g telecí ledviny
- 50 ml dobrého koňaku
- 85 g másla
- 170 g žampionů
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Telecí ledvinu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky asi o velikosti vlašských ořechů. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, položíme na ně ledvinky a na prudkém plameni je osmahneme ze všech stran. Hned potom přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme, osolíme a opepříme.
Za stálého míchání vše dusíme asi 5 až 10 minut. Když se všechna tekutina vypaří, zalijeme směs koňakem a povaříme ještě asi 3 až 4 minuty.
Připravíme si čerstvou bílou francouzskou bagetu, telecí ledvinky naservírujeme do předehřátých misek a hned podáváme.