Telecí ledvinky na francouzský způsob recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravou francouzskou bagetu a můžete si pochutnat jako byste byli v Paříži.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g telecí ledviny
  • 50 ml dobrého koňaku
  • 85 g másla
  • 170 g žampionů
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Telecí ledvinu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky asi o velikosti vlašských ořechů. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, položíme na ně ledvinky a na prudkém plameni je osmahneme ze všech stran. Hned potom přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme, osolíme a opepříme.

Za stálého míchání vše dusíme asi 5 až 10 minut. Když se všechna tekutina vypaří, zalijeme směs koňakem a povaříme ještě asi 3 až 4 minuty.

Připravíme si čerstvou bílou francouzskou bagetu, telecí ledvinky naservírujeme do předehřátých misek a hned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Telecí ledvinky na francouzský způsob recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu telecí ledvinky francouzský způsob .
Hledat podobné recepty na internetu jako Telecí ledvinky na francouzský způsob

Kde najít informace



×