recepty

Telecí ragú


Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo...
(celý recept)

Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....

Ingredience receptu

  • 0,5 hlavy květáku
  • 500 g telecího masa
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky+
  • 1 citron
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Ve slané vodě uvaříme květák a rozebereme ho na menší růžičky. Telecí maso uvaříme také ve slané vodě doměkka a nakrájíme ho na menší kousky. Vývar z masa necháme vychladnout.

V kastrole rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji studeným vývarem z telecího masa. Omáčku osolíme, trochu opepříme a zvolna vaříme asi půl hodiny za stálého míchání. Podle potřeby podléváme vývarem, tak aby nakonec vznikla hustá omáčka.

Kousky uvařeného masa a růžičky květáku vložíme do hotové omáčky a promícháme. Přidáme pár kapek citronové šťávy a podle chuti přisolíme a opepříme. Nakonec v mléce rozšleháme žloutek a přilijeme ho do hotového horkého ragú a znovu promícháme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Telecí ragú.
Nebo hledejte podobné podle části názvu telecí ragú .
Hledat podobné recepty na internetu jako Telecí ragú

Naši partneři