Telecí roláda recept
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1300 telecího hrudí bez kostí
- 5 rohlíků
- 2 lžíce mletých mandlí
- 40 g másla
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- špetka muškátového květu
- špetka mořské soli
- špetka mletého pepře
- masový vývar
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Rohlíky zalijeme mlékem, přidáme k nim ušlehaná vejce, mandle, polovinu změklého másla, špetku pepře, soli a muškátového květu a vše důkladně promícháme.
Do masa vyřízneme kapsu, naplníme ji připravenou nádivkou a pak otvor zašijeme potravinovou nití. Celou roládu ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme zbytkem másla.
Roládu položíme do pekáče, přidáme trochu vývaru a zprudka pečeme asi 15 minut. Pak pekáč přikryjeme víkem, snížíme teplotu v troubě na 180 stupňů, a za občasného podlévání roládu upečeme doměkka.