Jak připravit lité těsto na palačinky, aby bylo dokonalé a po opečení se netrhalo? Použít hladkou mouku nebo raději polohrubou? To jsou otázky do pranice. U nás doma jsou palačinky hodně oblíbené, ať už ve sladké či slané variantě a následující recept mě zatím ještě nikdy nezklamal. (celý recept)
Jak připravit lité těsto na palačinky, aby bylo dokonalé a po opečení se netrhalo? Použít hladkou mouku nebo raději polohrubou? To jsou otázky do pranice. U nás doma jsou palačinky hodně oblíbené, ať ...
Vejce rozšleháme s cukrem, solí a částí mléka. Poté postupně přidáváme prosátou mouku a přiléváme mléko tak, aby se vytvořilo hladké těsto.
Nyní přichází bod, který může vypadat zdánlivě nedůležitě, ale věřte, že když ho dodržíte, budou palačinky o něco lepší. Tedy, těsto nechte 20 minut odpočinout.
Na pánvi nechte rozpustit trochu přepuštěného másla nebo oleje a tuk rozmažte tak, aby pokrýval celou pánev. Naběračkou naberte těsto a vylijte ho do pánve. Opečte jednu stranu palačinky, a poté druhou.
Hotové palačinky lze potřít marmeládou, nutellou, pribináčkem či oslazeným tvarohem s rozinkami, ozdobit je ovocem a polít čokoládou.
Kdo má raději slanou variantu tohoto jídla, ten může v přípravě těsta vynechat cukr a palačinky naplnit strouhaným sýrem, špenátem nebo šunkou.