Těsto na palačinky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Jak připravit lité těsto na palačinky, aby bylo dokonalé a po opečení se netrhalo? Použít hladkou mouku nebo raději polohrubou? To jsou otázky do pranice. U nás doma jsou palačinky hodně oblíbené, ať už ve sladké či slané variantě a následující recept mě zatím ještě nikdy nezklamal.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vejce nebo 2 žloutky
  • 500 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • tuk na pečení
  • náplň dle chuti


Způsob přípravy

Vejce rozšleháme s cukrem, solí a částí mléka. Poté postupně přidáváme prosátou mouku a přiléváme mléko tak, aby se vytvořilo hladké těsto.

Nyní přichází bod, který může vypadat zdánlivě nedůležitě, ale věřte, že když ho dodržíte, budou palačinky o něco lepší. Tedy, těsto nechte 20 minut odpočinout.

Na pánvi nechte rozpustit trochu přepuštěného másla nebo oleje a tuk rozmažte tak, aby pokrýval celou pánev. Naběračkou naberte těsto a vylijte ho do pánve. Opečte jednu stranu palačinky, a poté druhou.

Hotové palačinky lze potřít marmeládou, nutellou, pribináčkem či oslazeným tvarohem s rozinkami, ozdobit je ovocem a polít čokoládou.

Kdo má raději slanou variantu tohoto jídla, ten může v přípravě těsta vynechat cukr a palačinky naplnit strouhaným sýrem, špenátem nebo šunkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těsto na palačinky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Těsto na palačinky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu těsto palačinky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těsto na palačinky

Kde najít informace



×