Těstoviny s mangoldem recept
Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, dá se podávat čerstvý, dušený nebo zapečený. Velmi dobře chutná také v kombinaci s těstovinami, česnekem a parmezánem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g mangoldu
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce přepuštěného másla (lze použít i obyčejné)
- 1 menší cibule
- 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
- 100 - 150 ml smetany na vaření
- 100 g parmazánu
- sůl
- pepř
- těstoviny
Způsob přípravy
Mangold omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno a stroužky česneku na plátky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek a chvíli je restujeme. Jakmile cibule zesklovatí, poprášíme obsah pánve hladkou moukou a přibližně minutu opékáme. Poté přihodíme mangold a chvíli ho restujeme. Přilijeme smetanu, směs osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s mangoldovou směsí a strouhaným parmezánem.