Nabídka
Přidej
recepty

Těstoviny s mangoldem


Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, dá se podávat čerstvý, dušený nebo zapečený. Velmi dobře chutná také v kombinaci s těstovinami, česnekem a parmezánem.
(celý recept)

Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, dá se podávat čerstvý, dušený nebo zapečený. Velmi dobře chutná také v kombinac...

Ingredience receptu

  • 400 g mangoldu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce přepuštěného másla (lze použít i obyčejné)
  • 1 menší cibule
  • 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
  • 100 - 150 ml smetany na vaření
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • těstoviny

Způsob přípravy

Mangold omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno a stroužky česneku na plátky.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek a chvíli je restujeme. Jakmile cibule zesklovatí, poprášíme obsah pánve hladkou moukou a přibližně minutu opékáme. Poté přihodíme mangold a chvíli ho restujeme. Přilijeme smetanu, směs osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s mangoldovou směsí a strouhaným parmezánem.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:


Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Těstoviny s mangoldem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu těstoviny mangoldem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těstoviny s mangoldem

Naši partneři