Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí. (celý recept)
Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí.
V troubě předehřáté na 200 stupňů opečeme v pekáčku nahrubo nakrájenou dýni s pol...
Thajská dýňová polévka je skvělá na zahřátí ve studených sychravých dnech. Je hustá, pikantní a báječně nás zasytí.
V troubě předehřáté na 200 stupňů opečeme v pekáčku nahrubo nakrájenou dýni s polovinou slunečnicového oleje. Pečeme asi 30 minut, až dýně změkne a zbarví se dohněda.
Do většího hrnce nalijeme zbytek oleje, zahřejeme, přidáme lehce naklepanou snítku citronové trávy, strouhaný zázvor a nakrájenou cibuli. Restujeme několik minut, až cibule změkne.
Nyní vmícháme kari pastu, asi po 1 minutě přidáme pečenou dýni, zeleninový vývar a kokosové mléko. Vše přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
Po této době vyndáme z polévky citronovou trávu a polévku necháme vychladnout. Po vychladnutí vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Znovu polévku ohřejeme a dochutíme ji cukrem, solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Na talíři posypeme polévku špetkou nasekané chilli papričky. Můžeme podávat s čerstvým nebo opečeným pečivem.