Thajský hovězí guláš recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno thajskou jasmínovou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vykostěné hovězí kližky
  • 3/4 hrnku hovězího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 stonek citronové trávy
  • 2 lžíce zelené kari pasty
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 konzerva fazolových lusků
  • mletý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi hovězí maso nakrájené na větší kostky. Jakmile zhnědne, vyndáme ho z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu a nakrájenou citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně nerozvoní.

Pak přidáme kokosové mléko a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. Těsně před koncem vaření do pokrmu přidáme pokrájené fazolové lusky, prohřejeme je a jídlo odstavíme z plotny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Thajský hovězí guláš recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Thajský hovězí guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu thajský hovězí guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Thajský hovězí guláš

Kde najít informace



×