Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm.
Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače. (celý recept)
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm.
Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače.
Rajčata nakrájejte na kostky, bazalku najemno nasekejte...
1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička balsamica
6-8 kusů čerstvcých listů bazalky - (nasekané nebo tenké plátky)
1 lžička soli
1/2 lžičky čerstvě mletého pepř
1 bageta nebo francouzský chléb
1/4 šálku (60 ml) - olivového oleje
Způsob přípravy
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm.
Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače.
Rajčata nakrájejte na kostky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně promíchejte.
Na závěr přidejte prolisovaný česnek.
Opečené pečivo vyndejte z trouby potřete olivovým olejem a poklaďte rajčatovou směsí.
Pro výraznější chuť ještě můžete tomatové bruschetty pokapat octem balsamico.