recepty

Tomatová bruschetta (brusketa)


Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače...
(celý recept)

Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače. Rajčata nakrájejte na kostky, bazalku najemno nasekejte...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 6 zralých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička balsamica
  • 6-8 kusů čerstvcých listů bazalky - (nasekané nebo tenké plátky)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepř
  • 1 bageta nebo francouzský chléb
  • 1/4 šálku (60 ml) - olivového oleje

Způsob přípravy

Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače. Rajčata nakrájejte na kostky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně promíchejte. Na závěr přidejte prolisovaný česnek. Opečené pečivo vyndejte z trouby potřete olivovým olejem a poklaďte rajčatovou směsí. Pro výraznější chuť ještě můžete tomatové bruschetty pokapat octem balsamico.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tomatová bruschetta (brusketa).
Nebo hledejte podobné podle části názvu tomatová bruschetta (brusketa) .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tomatová bruschetta (brusketa)

Naši partneři