Tomatová bruschetta (brusketa) recept
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm.
Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 zralých rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička balsamica
- 6-8 kusů čerstvcých listů bazalky - (nasekané nebo tenké plátky)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepř
- 1 bageta nebo francouzský chléb
- 1/4 šálku (60 ml) - olivového oleje
Způsob přípravy
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trouby nebo topinkovače. Rajčata nakrájejte na kostky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně promíchejte.
Na závěr přidejte prolisovaný česnek. Opečené pečivo vyndejte z trouby potřete olivovým olejem a poklaďte rajčatovou směsí. Pro výraznější chuť ještě můžete tomatové bruschetty pokapat octem balsamico.